Az A-Híd Zrt. újíthatja fel nettó 18,8 milliárd forintért a Lánchidat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ  A két végleges ajánlatot benyújtó szereplő, az A-Híd Zrt. és a Strabag Általános Építő Kft. minden szükséges igazolást beadott, így ajánlataikat érvényessé nyilvánították – írja a hvg.hu.

A híd felújítása bruttó 26,75 milliárd forintba kerül. A Fővárosi Önkormányzat a kormányzati megszorító intézkedések ellenére is előteremtette az eljárás eredményessé nyilvánításához szükséges további bruttó 3,5 milliárd forintot, így már csak a Magyar Kormány által ígért, de mind a mai napig meg nem kötött támogatási szerződés hiányzik, amely lehetővé tenné a felújítás megkezdését. A szerződést az eredményhirdetést követően – figyelembe véve a jogszabály moratóriumra vonatkozó előírásait is – legkorábban január köthetik meg.

A felújítási munkálatok elkezdése február végén, míg a műszaki átadás-átvételi eljárás, a munkálatok befejezése 2023 őszére történhet meg.

A felújítás során a híd 18 hónapig a forgalom elől teljesen elzárt munkaterület lesz, a nyertes ajánlattevő által elkészített és a mérnök részéről munkakezdés előtt jóváhagyott ütemterv alapján.

Harminckét évvel a legutóbbi felújítás után, kilenc év tétlenséget követően a Lánchíd újjászületésének folyamata újabb…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. január 18., hétfő

Borítókép: Rácmolnár Milán