Jávor Benedek: sztrájkoló tanárok megbüntetése: uniós példákra vadászik a magyar kormány

A brüsszeli magyar EU-s Állandó Képviselet információkat igyekszik szerezni arról, hogy az egyes európai tagállamokban hogyan vonják felelősségre a sztrájkba lépő tanárokat – hívta fel a figyelmet Jávor Benedek volt európai parlamenti képviselő. Valószínűsíthető tehát, hogy a kormányzatban törvénymódosítás készül, amely szigorúan büntetni fogja majd a sztrájkoló tanárokat, s amelyet minél jobban meg akarnak majd védeni a várható EU-s kritikáktól.

A brüsszeli magyar EU-s Állandó Képviselet körlevélben kérdezi az európai tagállamok szakdiplomatáit, hogy vajon más országokban felelősségre vonhatók-e a tanárok ha sztrájkba lépnek, és hogyan, ki büntetheti meg őket ezért? – olvasható Jávor Benedek, a Párbeszéd uniós tanácsadója, volt európai parlamenti képviselő Facebook bejegyzésében.

A politikus a következőképp folytatja: „mindezt, cinikus, álszent módon – az egyébként a tanárokkal együtt tiltakozó – diákok jogainak sérelmére hivatkozva, és természetesen a LEHETŐ LEGSÜRGŐSEBBEN! A cél ugyan nem kérdés, a Fidesz hatalomgyakorlásának szokásos, Kim Lane Scheppele által találóan Frankenstein-kormányzásnak nevezett jellegzetességét érjük itt tetten. Ennek lényege, hogy összebogarásszák a különböző európai jogrendekből azokat a passzusokat, amelyek a politikai céljaikat szolgálják, ezeket kiragadják eredeti jogi környezetükből, és az – önmagukban ártalmatlan – darabokból egy jogi szörnyszülöttet varrnak össze, amely alapvető állampolgári, munkavállalói vagy politikai jogokat sért, de minden elemére külön-külön rá lehet fogni, hogy az más európai országokban is működik. Régebben ezt a munkát még elvégezték a kormányzati agytrösztök. Mára azonban annyira leépült az egész kormányzati igazgatás, hogy már a szörnyeteghez szükséges darabok összevadászása se megy nekik, azt is az EU-s partnerektől kérik, akikkel egyébként elszánt háborúban állnak.

Arra viszont ez alapján a levél alapján biztosan számíthatunk, hogy a kormányzatban készül egy törvénymódosítás, ami szigorúan büntetni fogja majd a sztrájkoló tanárokat.

Jelen pillanatban azon dolgoznak, hogy azt minél jobban meg tudják majd védeni a várható EU-s kritikáktól. Már feltéve, hogy más országok állandó képviseletei hajlandók asszisztálni ehhez a gyalázathoz.

Az már csak hab a tortán, hogy a levelet a magyar ÁK szociális, roma és felzárkóztatásügyi attaséja jegyzi. Ez neki a feladata.

Az oktatás teljes szétverése, lezüllesztése ellen tiltakozó tanárok megfélemlítésében való részvétel. Ez jelenti a Fidesz számára a szociális, roma és felzárkóztatásügyet.”

https://thevip.hu/2023/01/06/publicisztika-pedagogusok-elore/
A téma kapcsán érdemes az oldalunkon a korábban megjelent publicisztát elolvasni:
https://thevip.hu/2023/01/06/publicisztika-pedagogusok-elore/
borítókép: Jávor Benedek/Járdány Bence

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére