Párbeszéd: Mészáros Lőrinc újabb tihanyi ingatlant szerzett az apátság közelében

„Miközben háború van, meg infláció, folyamatos áremelkedés, forintromlás, megélhetési válság, élelmiszerválság, klímaválság, kataválság, sőt Orbán Viktor kormánya is súlyos megszorításokra kényszerült, megszegve az egyetlen választási ígéretét, a miniszterelnök mindenkori jóakarója, aki lassan már kiemelt nemzetgazdasági  védelem alatt álló személy: Mészáros Lőrinc tovább bővítette birtokainak számát, mégpedig a NER egyik kedvenc településén Tihanyban” – írja Facebook-oldalán a Párbeszéd szóvivője.

Barabás Richárd szerint itt vásárolta meg 300 millióért egy újabb ingatlan kicsit több mint egyharmadát.

Mielőtt értetlenkednénk azon, minek bíbelődik a nagy oligarcha egy ilyen földrészlettel, hamar kiderül, hogy így vált többségi tulajdonossá Tihany legfrekventáltabb területén, a Középsőóvári utca 30. szám alatt található „rét és gazdasági épületben”.

Mint a politikus fogalmazott:

„Mészáros Lőrincnek az a szerencséje, hogy van neki egy magántőkealapja is, amely már korábban megvette ennek az ingatlannak egy másik darabját, így már majdnem a teljes terület Mészáros és Mészárosé (így lett a saját szomszédja, vagy tulajdonostársa, vagy mije, itt már nagyon nehéz követni, hogy Mészáros L. meddig ember, és honnantól jogi személy.)

Sajnos az ingatlan így még mindig nem teljesen az övé, de szerencsére már csak azzal az Eppel Jánossal kell osztozkodnia, aki korábban már készségesen adott el neki tihanyi területet.

Érdekes még, hogy a július 20-án létrejött új adásvételi szerződést nem ő írta alá, valószínűleg vagy nem ért rá, vagy csak nem akarja nagyon elkoptatni a nevét. Még szerencse, hogy épp kéznél volt az álomesküvője helyszínéül szolgáló Vinarius Rendezvényház ügyvezetője, aki aláírta helyette a szerződést.”

Borítókép forrása: Pixabay/panelrambo

Oldal Tetejére