Novák Katalin: Helyesebb lett volna döntés előtt az érdemi egyeztetés – azért aláírta a katatörvényt

Bejelentése szerint az Országgyűlés által elfogadott, a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt ma aláírta Novák Katalin köztársasági elnök. Mint Facebook-oldalán többek között írja:

Olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnom, nem találtam. (…) Érzékelem ugyanakkor a felháborodást. (…) Helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés. Gyors változtatás esetén is elvárható, hogy a Kormány megfelelően segítse az érintetteket.

Novák Katalin úgy fogalmazott: Magyarország biztonságát az államháztartás, a költségvetés stabilitása is megalapozza. Válsághelyzetben biztos kézre, hideg fejre és együttérző szívre van szükség. Helyes, ha ebben a helyzetben az államfő nem gördít akadályt az Országgyűlés döntésének érvényesülése elé.

https://www.facebook.com/novak.katalin.official/posts/pfbid0uSp1fReEjzVvVTGnDgk5LtpgXXX1jJvnX5QRFZYBnQuTu7XKCRDqQMQmYSKrNtKfl

Hétfőn a tüntetők hangját és követeléseit a Párbeszéd így jelenítette meg az Országgyűlésben:

https://www.facebook.com/TordaiBenceParbeszed/videos/443575000967202

A Momentum este fél 9-re tiltakozást szervezett a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz, a Sándor-palota elé, a katatörvényről pedig Palkovics László technológiai és ipari minisztert is megkérdezték. Az eseményről a 24.hu részletesen beszámolt, eszerint a miniszter a közelben vacsorázott egy étteremben, amikor odament hozzá Gelencsér Ferenc (Momentum) és egy futár. A futás megkérdezte:

Mi nem kapunk 450 ezres lakhatási támogatást, nekem a fizetésem sincs annyi, így meg végképp nem fog maradni. Nem akarunk zavarni, csak valaki mondja már el tényleg, hogy mit fogunk csinálni?

Íme egy nagy találkozás és a miniszteri válasz:

https://www.facebook.com/kelejanek/videos/1207867389788532/

Kiemelt kép: Flickr

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére