Bejelentése szerint az Országgyűlés által elfogadott, a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt ma aláírta Novák Katalin köztársasági elnök. Mint Facebook-oldalán többek között írja:

Olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnom, nem találtam. (…) Érzékelem ugyanakkor a felháborodást. (…) Helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés. Gyors változtatás esetén is elvárható, hogy a Kormány megfelelően segítse az érintetteket.

Novák Katalin úgy fogalmazott: Magyarország biztonságát az államháztartás, a költségvetés stabilitása is megalapozza. Válsághelyzetben biztos kézre, hideg fejre és együttérző szívre van szükség. Helyes, ha ebben a helyzetben az államfő nem gördít akadályt az Országgyűlés döntésének érvényesülése elé.

Az Országgyűlés által elfogadott, a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt ma aláírtam. Alaposan…

Közzétette: Novák Katalin – 2022. július 18., hétfő

Hétfőn a tüntetők hangját és követeléseit a Párbeszéd így jelenítette meg az Országgyűlésben:

A tüntetők hangja és követelései a Parlamentben – várd ki a végét! 😉

A tüntetők hangja és követelései a Parlamentben – várd ki a végét! 😉 Jámbor András

Közzétette: Tordai Bence – 2022. július 18., hétfő

A Momentum este fél 9-re tiltakozást szervezett a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz, a Sándor-palota elé, a katatörvényről pedig Palkovics László technológiai és ipari minisztert is megkérdezték. Az eseményről a 24.hu részletesen beszámolt, eszerint a miniszter a közelben vacsorázott egy étteremben, amikor odament hozzá Gelencsér Ferenc (Momentum) és egy futár. A futás megkérdezte:

Mi nem kapunk 450 ezres lakhatási támogatást, nekem a fizetésem sincs annyi, így meg végképp nem fog maradni. Nem akarunk zavarni, csak valaki mondja már el tényleg, hogy mit fogunk csinálni?

Íme egy nagy találkozás és a miniszteri válasz:

Palkovics miniszter úr elkövette a kezdő fideszesek legnagyobb hibáját: kiment az utcára, ahol így választókkal találkozott. Íme, az eredmény:

Közzétette: Kele János – 2022. július 18., hétfő

Kiemelt kép: Flickr