120-szor drágább a legolcsóbb utcánál a legdrágább

Négyzetméterárban több mint százhúszszoros a különbség a legolcsóbb és legdrágább utcák között az Ingatlan.com portálon decemberben meghirdetett eladó lakásoknál és házaknál; az eltérés tavaly nyolcvanszoros volt, ezt közölte a portál az MTI-vel.

A mintegy 180 ezer eladó ingatlanhirdetés alapján összeálló kínálat szerint december első hetében a fővárosban, az I. kerület Úri utcájában volt a legdrágább, csaknem 2,3 millió forint az átlagos négyzetméterárral, ezt az V. kerületi Széchenyi utca követte mintegy 1,9 millió forintos négyzetméterárral. A harmadik helyen szintén a Budai Várban található Tárnok utca végzett, 1,7 millió forintos négyzetméterárral.

A Belgrád és Bem rakparton az átlagos négyzetméterár pedig meghaladta az 1,6 millió forintot.

A főváros legolcsóbb utcája a XXII. kerületben  található, a Rákóczi úton 145 ezerért kínáltak egy négyzetmétert. A sorban ez után a XX. kerületi Tompa utca következett 330 ezer forintos, a Nagysándor József utca 336 ezer forintos, valamint Zrínyi utca 355 ezer forintos, illetve az Alsó határút 355 ezer forintos négyzetméterenkénti árakkal.

Budapesten kívül Balatonfüred Vázsonyi útja volt a legdrágább, négyzetméterenként 1,47 millió forinttal.

A második Balatonlelle Köztársasági utcája 1,41 millió forintos, harmadik pedig Nagykovácsi Őzike utcája 1,26 millió forintos négyzetméterárral. A rangsor negyedik helyére Remeteszőlős, valamint Mogyoród egy utcája is felkerült a listára. A települések közül kiemelkedő magas utcaárak vannak még Siófokon.  

A legolcsóbb település 2020 decemberében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Karos volt, ahol a Petőfi Sándor utcában átlagosan 19 ezer forintért kínáltak egy négyzetmétert. Ezt követte ugyanezen megyében Sárospatak, valamint a Békés megyei Elek és a Somogy megyei Vízvár 25 ezer forintos négyzetméterárral.

Kiemelt kép: Újlipótváros-szuperblokk

Oldal Tetejére