Miután 2016. október 8-án bezárták a Népszabadságot, egykori újságírói úgy döntöttek, hogy a hajléktalanok lapjával, a Fedél Nélküllel működnek együtt.

Négy éve jelent meg az első az első népszabis Fedél Nélkül, csütörtöktől pedig már kapható az ötödik is.

Idén a sport került fókuszba. A szerzők Facebook-üzenete alapján arról írnak, milyen felállni a biztos vereségből, hátrahagyni a sebzettségünket, és újra nyerni. Amikor a sportot választották témának, még azt hitték, idén futball-Eb és olimpia lesz.

Hagyományosan október 23-a előtt jelenik meg a Fedél Nélkül és az egykori Népszabadság szerkesztőségének közös száma….

Közzétette: Népszabi Szerkesztőség – 2020. október 22., csütörtök

Az összeállítás Murányi Andrásnak, a Népszabadság utolsó főszerkesztőjének cikkével kezdődik, és a lap egykori sportrovata nagy erőkkel képviselteti magát.

A szerzők arra kérnek mindenkit, aki teheti, vásároljon Fedél Nélkült az otthontalanoktól.

Úgy látják, ez talán fontosabb, mint az elmúlt években bármikor, hiszen a koronavírus-járvány a hajlék nélküliek életét fokozottan nehezítette, életesélyeik és -körülményeik még rettenetesebbek lettek.

A különkiadással járó extra kiadásokat a népszabisok állták, a bevétel egésze az újságokat áruló hajléktalanoké. Megrendelhető, illetve a Fedél Nélkült kiadó Menhely Alapítványnak küldött tetszőleges adományért postai úton is beszerezhető az új szám.

Kiemelt kép: Wikipedia Commons