Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója már április végén úgy fogalmazott, hogy két hónap alatt két évnyi digitális átalakulás ment végbe, ez a folyamat pedig azóta is tartja magát – írja a Rakéta.hu.

Nadellának legalább részben biztosan igaza volt, hiszen a McKinsey globális tanácsadócég áprilisi jelentése szerint a korlátozó intézkedések bevezetése néhány területen korábban elképzelhetetlen változásokat idézett elő.

Bizonyos piacokon az e-kereskedelem nyolc hét alatt akkorát növekedett, amihez normális esetben tíz évre lett volna szükség. Az online orvosi konzultációk száma 15 nap alatt a tízszeresére nőtt. Két hét leforgása alatt 250 millió diák kezdett el online órákra járni

Koenig szerint az innováció szempontjából a járvány négy területen éreztette különösen a hatását. Ezek a digitális transzformáció, a robotika és a drónok használata, a digitális egészségügy és az okosvárosok. Megfigyelhető, hogy a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás szerepe jelentősen felértékelődött, erőre kaptak a robotizált automatizálási megoldások, a vállalatok többet költenek a felhőszolgáltatásokra is.

Borítókép: Pixabay/Skitterphot