Új kollégium épült a fővárosi Kelenföldön, az Etele tér közvetlen közelében. A beépítetlen telken, zöld beruházásban létrejövő kollégium építését tavaly júniusban kezdték el a Magyar Építők szerint.

Az épület teljes fűtési hőigényét két kondenzációs fali kazán fedezi. Emellett két hőszivattyú is elhelyezésre került a tetőn, mely a teljes hűtési igényt biztosítja, valamint az átmeneti időszakban a fűtést is. A hőszivattyú és gázkazán közötti váltást az automatika rendszer végzi a hőszivattyú optimális tartományának figyelembevételével. A fűtés-hűtési rendszert a lakószobák esetében korszerű mennyezetfűtés, míg a közösségi terekben fan-coil és radiátor kör biztosítja.

A tetőn elhelyezett napelemek közel teljes mértékben fedezik az energiafogyasztást.

Az épület az elkészült energetikai tanúsítvány szerint: AA++ besorolású. Ez a legmagasabb energetikai besorolási osztály Magyarországon, amelyet a tanúsított ingatlanok kevesebb, mint fél százaléka éri el.

A Vasút utca 8. szám alatt egy teremgarázzsal és tetőszinttel ellátott, négyemeletes épületa Laterex Építő Zrt. kivitelezésében jött létre.

Kiemelt kép: Wikipedia Commons