Szabó Rebeka: A Fidesz eszetlen módon akarja alárendelni az erdőket a tűzifakitermelésnek

A most napvilágot látott, fakitermelést megkönnyítő kormányrendeletre Szabó Rebeka, a Párbeszéd társelnöke és országgyűlési képviselője így reagált a Facebookon:

Az Orbán-kormány nemcsak megszorításokkal próbálja az ellopott és elszórt pénzek miatti költségvetési lyukat betömködni, de a jövőnket is fel akarja élni! A tegnap kijött kormányrendelet szerint a Fidesz teljesen eszetlen módon akarja alárendelni az erdőket a tűzifakitermelésnek. Klímaválság és biodiverzitás-válság idején az erdők az egyik legfontosabb természeti erőforrásunk, kötelességünk fenntarthatóan művelni őket!

Mint hozzátette, van másik megoldás: kormány ahelyett, hogy kandallókat gyártat, meg az iskolákban fatüzelésre akar átállni, inkább a lakossági és intézményi napelemes áramtermelést és a hőszivattyús fűtés kiépítését kéne támogatnia! Úgy fogalmazott:

Létezik és elérhető a környezetbarát technológia, amivel fűthetjük és nyáron hűthetjük is a lakásokat, ennek a felszerelését kéne államilag segíteni, nem az erdőket tarra vágni! Az ökológiai katasztrófa hatásai egy háborúéval is összemérhetőek, mivel hosszú távú, vissza nem fordítható folyamatok is elindulhatnak, ami előbb-utóbb szintén emberek életébe kerül.A Párbeszéd nevében is tiltakozom ez ellen az őrület ellen. NEM IRTHATJUK KI AZ ERDŐINKET, MERT AZZAL A SAJÁT LÉTÜNKET VESZÉLYEZTETJÜK!

https://www.facebook.com/szaborebekapm/posts/pfbid0GmxJYsth49rScdrVDkccTgAoVvkbKTKqCKFErHAcBkQ7gcn16cBqhtbAzX1qK975l

Kiemelt kép: Pixabay

Oldal Tetejére