A buszsávok szabályos használatát ellenőrizte március végén a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) – közölte a BKK.

Március 28-29-én a buszsáv használatával összefüggő jogsértések miatt 79 esetben intézkedtek a rendőrök, ebből 70 helyszíni bírság volt, továbbá 2 esetben szabálysértési feljelentést tettek, 7 járművezetőt pedig figyelmeztettek.

Többek között 9 alkalommal záróvonal átlépése, 3 alkalommal pedig vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt szabtak ki helyszíni bírságot, 9 esetben közigazgatási bírságot alkalmaztak a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. Egy vezetéstől eltiltott autóst előállítottak, vele szemben büntetőeljárás indult, és elfogtak egy körözött személyt is.

A két nap során ellenőrzés volt többek között a 2. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban, Szépvölgyi úton, a 6. kerületben az Izabella utca – Szondi utca – Vörösmarty utca, Nefelejcs utca –  Damjanich utca – Király utca – Nagymező utca útvonalon és az Andrássy úton, Bajcsy Zsilinszky úton, a 7. kerületben a Rákóczi úton és a Nefelejcs utca –  Damjanich utca – Király utca – Nagymező utca útvonalon, a 8. kerületben a Kőbányai és a 8-9. kerületben az Üllői úton.

Borítókép forrása: Wikipedia Commons/Készítette: Péter Tóth