Hétfőn indították útjára a Vogue skandináv kiadását és az első példány címlapjára rögtön Greta Thunberg került fel, aki a képen egy lovat simogat, az újságban pedig egy interjú is olvasható vele, amelyben a divatipart kritizálja – írja az Index.hu

Az aktivista szerint a divat is szerepet játszik a klímaváltozásban, valamint az iparág „számtalan munkást és közösséget” zsákmányol ki azért, hogy a nyugati országok gyorsan szállítson le olyan termékeket, amelyeket aztán rövid időn belül eldobnak. 

Hozzátette: szerinte sokan úgy tesznek a divatiparban, mintha felelősséget vállalnának a környezetért és „mesés összegeket” költenek olyan kampányokra, amelyeken „fenntarthatónak, etikusnak, zöldnek, klímasemlegesnek és korrektnek” tüntetik fel magukat. 

A mai világban nem lehet tömegtermelést végezni vagy fenntarthatóan fogyasztani a divatiparban. Ez is egy ok a sok közül, ami miatt rendszerszintű változtatásokra van szükség – nyilatkozta Greta Thunberg, akivel videóinterjú is készült.

Interview in Vogue Scandinavia. The fashion industry is a huge contributor to the climate-and ecological emergency, not…

Közzétette: Greta Thunberg – 2021. augusztus 8., vasárnap

Borítókép: Facebook/ Greta Thunberg