Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában bejelentette, hogy aki akarja, az felveheti a harmadik oltást augusztus első napjától.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese a Facebookon azt írta, egyértelműen a kínai vakcina az oka a bejelentésnek.

Na most, drágalátos "miniszterelnök úr", itt az ideje bocsánatot kérni.Hogy miért? Olvasd el az első kommentet!

Közzétette: Tordai Bence – 2021. július 15., csütörtök

Mint írja:

„Orbán Viktor és a Fidesz-média hónapokon át vádolta hazug módon oltásellenességgel az ellenzéki pártokat. Mindezt arra hivatkozva, hogy beadtunk egy határozati javaslatot, amiről azt hazudták, hogy az oltások ellen irányulna. Nézzük meg, szó szerint mit is javasoltunk január 25-én, a H/14723-as indítványban!


2. A… kínai koronavírus vakcina beszerzésével és engedélyezésével kapcsolatos kormányzati tevékenységet feltáró vizsgálóbizottság … feladata különösen a következő kérdések tisztázása: …
d) … figyelembe veszi-e a Kormány a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa kérését, mely szerint a 60 év felettiek részére is csak olyan oltóanyagot szabad használni, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség is jóváhagyott, amelyben a magyar emberek megbíznak és a későbbiekben az Unión belüli szabad mozgást biztosítja?


Mára kiderült – többek közt a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat ingyenes tesztjeinek köszönhetően –, hogy a kínai vakcina a 60 év felettieknél az esetek harmadában-ötödében hatástalan.
Ezért már Orbán is a Fidesz sem vitatja, hogy sokaknál szükséges a harmadik oltás. A kormányfő ma reggel be is jelentette, hogy augusztustól lehetővé teszik a harmadik oltás felvételét.
Ez teljes vereség, amit Orbán vaskos hazugságokkal és elhallgatásokkal próbált elfedni.


1: Orbán elhallgatta, hogy a harmadik oltásra a problémás kínai vakcinák van szükség.


2: Orbán nem vállalta annak a feladatnak a megoldását, hogy kiderítsék, kinek van egyáltalán szüksége harmadik oltásra. Vagyis a kormány képtelen arra, amit a főváros megtett, hogy ingyenesen letesztelje a 60 év feletti, kínai vakcinával oltott, jó okkal kíváncsi, vagy éppen aggódó embereket.


3: Hazudik Orbán akkor, amikor azt állítja, hogy a világon elsőként Magyarországon lenne elérhető a harmadik oltás, hiszen az Egyesült Arab Emírségekben és Bahreinben már május óta biztosítják a harmadik oltást a Sinopharmmal oltottaknak.
Orbán és a Fidesz ellenzék-ellenes hazugságkampánya tehát kicsorbult a valóság próbakövén, úgyhogy a kormányfő jön nekünk egy bocsánatkéréssel.

De ami ennél sokkal fontosabb, hogy Orbán jön egy bocsánatkéréssel a 60 feletti polgártársainknak, akiket kétséges hatásosságú vakcinával oltottak be, és akik egészségéért továbbra sem vállalja a felelősséget a Fidesz-kormány.
Szégyen!”

(Borítókép: Rácmolnár Milán)