Január közepén megérkezik Magyarország első vasút-villamosa, az ősztől Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő dízel-villamos hibrid tram-train. A MÁV Facebook-bejegyzése szerint a 37 méter hosszú, 70 tonnás járművet kamionokkal szállítják kocsinként Valenciából Szentesre.

A tram-train 216 férőhelyes, melyből 4 mozgássérült hely.

Szeged és Hódmezővásárhely villamosvonalán a KRESZ előírásai alapján 50 km/órás maximális sebességgel haladhatnak, a két város közötti nyíltvonalon dízel meghajtással, 100 kilométer/órás megengedett sebességgel szállíthatják majd az utasokat. Hódmezővásárhelyen 94 autó számára P+R parkolót és 900 kerékpártárolót alakítottak ki.

Január közepén megérkezik a tram-train prototípusa

Január közepén megérkezik a tram-train prototípusa2021. január közepén megérkezik az ország első vasút-villamosa, a jövő ősztől Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő dízel-villamos hibrid tram-train. A 37 méter hosszú, 70 tonnás járművet kamionokkal szállítják kocsinként Valenciából Szentesre. Az első három jármű várhatóan szeptember végén áll forgalomba. A tervek szerint november végére már nyolc tram-train jármű kap hatósági engedélyt és közlekedhet Hódmezővásárhely és Szeged között.

Közzétette: MÁV – 2020. december 28., hétfő

Kiemelt kép: Wikipedia Commons