Szilveszter éjszakára felmentést kapnak a kijárási tilalom alól az állatvédők, hogy segíthessenek a bajba került kutyákon. Ezt jelentette be az állatvédelemért felelős miniszteri biztos.

Az Agrárminisztérium sajtóközlemlnye szerint Ovádi Péter felhívta a figyelmet, hogy az állatvédő is csak akkor lehet az utcán, ha bejelentés alapján befogást vagy elhelyezést kell biztosítania. Az állatvédők egységes megítélése érdekében fontosnak tartja, hogy ezzel senki ne éljen vissza.

A járvány elleni védekezés miatt idén szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom. Ennek betartása miatt a kormány korlátozta a máskor amúgy engedélyezett tűzijáték árusítást és közterületi használatot.

A hatályos kormányrendelet szerint konténerből nem, de boltból árulható ilyen termék, amit közterületen tilos, magánterületen viszont szabad használni.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közlése szerint akár 150 ezer forinttal is büntethető az, aki a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek forgalmazására, birtoklására, felhasználására vonatkozó előírásokat megszegi.

Kiemelt kép: Pixabay