Csak elégtelenből álló bizonyítványt adott Szabó Tímea Orbán Viktornak hétfőn a parlamentben.

A Párbeszéd frakcióvezetője szerint a „miniszterelnök megbukott járványkezelésből, a gazdaság megmentéséből és a keresztény-konzervatív értékek képviseletéből is. Jövőre még egy évet ismételhet, aztán 2022-ben elzavarjuk a kormányból”.

A parlament hétfői ülésének azonnali kérdései között az ellenzéki politikus többször megkérdezte Orbán Viktortól, tudott-e Szájer József ügyeiről, de egyszer sem kapott választ.

„Mondja meg nekünk őszintén: tudott ön arról, hogy Szájer József 40 éve nem az Alaptörvény és a keresztény-konzervatív értékek szerint él, vagy nem tudott? Vagy ezután a botrány után tudta meg miniszterelnök úr?” – tette fel a kérdést.

A kormányfő erre azt válaszolta: „Magyarország egy állampolgárának sem mondja meg, hogyan éljen. Az alkotmány nem tartalmaz erre nézve előírást. Szeretném emlékeztetni, hogy Magyarország egy jogállam, mindenki eldöntheti, mit tart jónak, és vállalta a következményeit. Itt ezzel állunk szemben, itt is ez történt: ami nem fér bele, az nem fér bele.”

Ezután Szabó Tímea először kijelentette, hogy furcsa ez a mondat attól a Fidesztől, amely állandóan mások hálószobájában turkál. Ezután újra megkérdezte Orbánt, tudott-e Szájer ügyeiről, majd a kormány bukásainak szemléltetésére egy nagy bizonyítványt hozott.

Eljutott a miniszterelnök asztaláig, de Orbán nem vette át, ezért Párbeszéd társelnök letette oda.

Borítókép: Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője reagál a miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 14-én.
MTI/Illyés Tibor