„A fideszes oligarchákén kívül nem számít más véleménye, elveszik a lakóktól és a helyi önkormányzattól a beleszólás jogát” – erről beszélnek a Párbeszéd politikusa legújabb videójukban. A kisfilmben V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere, Kovács Márton, II. kerületi alpolgármester és Tordai Bence frakcióvezető-helyettes végigjárták Buda fideszes beruházásait.

A fideszes oligarchákén kívül nem számít más véleménye, elveszik a lakóktól és a helyi önkormányzattól a beleszólás…

Közzétette: Párbeszéd Magyarországért – 2020. december 6., vasárnap

„Ezt látjuk azoknál a beruházásoknál, amelyeknél fákat irtanak, veszélyeztetik a természetet, rombolják közös örökségünket, zavarják az ott lakókat. Mindeközben ezek a nyerészkedéssel egybekötött rombolások hemzsegnek a korrupciótól és az önkénytől is” – írja a párt a jelenségről a Facebookon.

Szerintük az egész azért lehetséges, mert az építésüggyel kapcsolatos hatásköröket a Fidesz-kormány által kinevezett kormányhivatal, és nem a helyiek által megválasztott önkormányzatok gyakorolják márciustól.

Mint írják, amikor nemcsak helyi szabályokat sért a nyerészkedés, hanem műemlékvédelmet vagy természetvédelmet is, akkor „kiemelt jelentőségű beruházásnak” minősítik a rombolást, hogy ne maradjon előttük jogi akadály. Szerintük a helyiek és az önkormányzat véleménye nem számít.