Kedden késő este tett közzé határozatot a kormány arról, hogy akármi is lesz a városligeti építési szabályzatban, az nem lesz érvényes az oda tervezett épületekre. Karácsony Gergely szerda délelőtt jelezte, nem engednek a liget zöldjéből – írja a Hvg.hu.

A kormány tehát újranyitja a Városliget-csatát, megpróbálja felülírni a budapesti választói akaratot és a miniszterelnök adott szavát. Mi viszont tartjuk magunkat a programunkhoz, elveinkhez, ha úgy kell, hát megküzdünk értük – áll Karácsony Gergely Facebook bejegyzésében.

A kormány tehát újranyitja a Városliget-csatát, megpróbálja felülírni a budapesti választói akaratot és a…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. szeptember 30., szerda

A főpolgármester emlékeztetett rá, hogy a keddi rendelet ellentétes azzal, amit Orbán Viktor mondott a tavalyi önkormányzati választás után: „Magyarország kormánya nem kíván olyan fejlesztéseket végrehajtani Budapesten, amit a főváros felelős vezetői nem akarnak”.

A városligeti huzavonában az említett miniszterelnöki nyilatkozat óta előbb a főváros rendelt el változtatási tilalmat a parkban, ezt azonban a kormány egy salátatörvényben a tavaszi járványügyi veszélyhelyzet idején semmisnek nyilvánította. Budapest vezetése erre elkezdte előkészíteni a ligetre vonatkozó kerületi építési szabályzat módosítását, amiről mai, szerdai ülésén tárgyal a Fővárosi Közgyűlés. Ezek után jelent meg a mostani kormányrendelet.

Borítókép:Karácsony Gergely