A megjelenés hetében első helyen nyitott a Mandoki Soulmates, vagyis Leslie Mandoki zenekarának dupla albuma a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége hivatalos slágerlistáján az MTI jelentése szerint.

Mandoki, aki többek között új albumáról adott néhány napja interjút honlapunknak, aktuális társadalmi kihívásokat feszegető Living in the Gap és a Bartók-ihletésű Hungarian Pictures megjelentetésével számos világsztárt vonultat fel. Hallható az anyagon mások mellett Bobby Kimball (Toto), Ian Anderson (Jethro Tull), Nick van Eede (Cutting Crew), Jack Bruce (Cream) vagy a fiatalabb korosztályt képviselő Cory Henry játéka, a fellépők összesen 35 Grammy-díjjal rendelkeznek. Mindezt a menedzsment közölte az MTI-vel.

A Németországban és Amerikában élő dalszerző, zenész és producer Leslie Mandoki a lemezen sorra veszi korunk problémáit, így a társadalmi egyenlőtlenséget, a kaszinókapitalizmust, a környezetszennyezést, a közösségi média befolyásoló szerepét.

Mint írták, Mandoki dalaival az összefogásra, a fiatal és régi lázadók közös fellépésére szólít fel egy család- és munkaközpontú, humánus, emberséges összetartásért.

Az album második lemezén Bartók Béla Magyar képek című zenekari művének kortárs feldolgozása szerepel, szintén a világsztárok előadásában. A lemez a külföldi piacokon is jól nyitott, a megjelenés hetében Németországban és az Egyesült Államokban az Amazon rockalbum listáján az első helyen szerepelt.

Kiemelt kép: Havasi Balázs és Leslie Mandoki (Wikipedia Commons)