Orbán Viktor: Rám is vár egy korsó sör a teraszomon

Orbán Viktor pénteki interjújában azt mondta a Kossuth Rádión, hogy nem kérdezte meg a hazai nyitásról a WHO európai igazgatóját, hiszen az „a saját ütemezés” szerint történik. Inkább az érdekelte, lesznek-e még ilyen járványok, és az emberiség fel tud-e ezekre készülni.

„Rám is vár egy korsó sör a teraszomon, alig várom, hogy odaérjünk végre” – közölte a miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy holnaptól nyithatnak a teraszok.

Arra számít, hogy az emberek jobb kedvűek lesznek, és is szeretik egymást, ezért nem kell 10-re hazaérni, elég este 11-kor.

Szerinte jövő hét közepén elérjük a 4 millió beoltott magyart, így a szolgáltatások széles köre megnyílik azok előtt, akiknek van védettségi igazolványa. Többek között látogathatóvá válnak a színházak, tánc- és színművészeti rendezvények, a cirkuszok, a mozik, az edzőtermek, az állatkertek, a vadasparkok, és a vidámparkok is.

„Úgy hangzik, mint egy normális élet” – mondta, majd hozzátette, kinyithatnak a szállodák az éttermek belső részei is, azok számára, akiknek van védettségi igazolványa.

Szerinte zökkenőmentesebb volt az iskolák nyitása, mint azt várták.  Megismételte, azt, amit a kormány már korábban kommunikált, azaz hogy az egy oltással rendelkezők visszabetegedése 1 százalék alatt van. Ezért szerinte az egyszer beoltott pedagógusok mellett a gyermekeink védettek.

„Érezzük a szabadság fuvallatát” –  közölte, de kiemelte, jövő héten legfeljebb 4 millió ember lesz oltott, ha ehhez még hozzávesszük a félmillió betegségen igazoltan átesett embert, akkor is még sokan nincsenek beoltva.

„Fontos, hogy az oltásellenesek hangját túl kiabáljuk” – közölte, hozzátéve, szinte az egész baloldal ide tartozik.

Kiemelte, ha mindenkit beoltanak, aki regisztrált, akkor a világ magyarsága következik, ezután a világ bármely pontjáról érkezhetnek oltakozni az állampolgárok. Kitért a 16-18 évesek olthatóságáról is, ugyanis az egészségügyi miniszter álláspontja szerint olthatóak. (Itt muszáj kiegészítenünk a tudósítást azzal, hogy hazánkban nincs egészségügyi miniszter – a szerk.)

Közölte, utasítást adott arra, hogy Pfizerrel oltsák a 16-18 éveseket is, a részletekről később tájékoztat majd. Hozzátette, a 12-16 év közötti gyermekek oltása kapcsán még nem alakult ki álláspont a kormányban.

Borítókép: Orbán Viktor Facebook-oldala.

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére