Monszunban, sivatagban, hóban, fagyban, háborúban – négy év alatt körbebiciklizte a Földet Illés Adorján

4 év alatt 46000 kilométert letekert, így két keréken 39 országot bejárva körbe utazta a Földet Illés Adorján. A kalandról a Sokszínű Vidék készített vele nagyinterjút, amelyben többek között elmondta:

Az emberek mindenhol segítették az utazásomat. Rendszeresen meghívtak ebédelni, vacsorázni, szállást is nagyon sokszor kaptam. Borzasztó nehéz volt számomra egyébként az 50 kilogramm összsúlyú kerékpárommal haladni, főleg az indulás utáni első fél évben. Ennyi idő kellett nagyjából, mire a testem viszonylag hozzászokott a szuperintenzív terheléshez.

Hozzátette: általában napi 4-6 órát tekerve 80-100 kilométert haladt. Monszunban, sivatagban, hóban, fagyban is biciklizett:

A rengeteg megpróbáltatás megtanított arra, hogy bízzak magamban és az életben. Sosem leszek már olyan, mint az utazásom előtt, mert a kihívások által megtapasztaltam, milyen erős is vagyok igazából. Ezekről élménybeszámolókat, tréningeket tartok, ahol mindig elmondom, hogy a kihívások nemesítik a lelkünket és nem véletlenül kerülnek az életünkbe. Érdemes összeszednünk magunkat és még ha nehéznek is látszódik, beleállni az életfeladatainkba.

Kiemelt kép: Rácmolnár Milán

Oldal Tetejére