Művészetek föld alatti palotája: ilyenek az M3-as metró most átadott állomásai – FOTÓK, VIDEÓK

Már a Kálvin térig jár az M3-as metró a déli szakaszon, miután átadták felújított Semmelweis Klinikák, Corvin-negyed és Kálvin tér állomásokat. A Kálvin téri megálló Bartók Cantata Profanája előtt tiszteleg, a Corvin negyedben pedig a Star Wars filmekre utaló födémszerkezet alakult ki, amely a hiperűrugrást idézi meg. A három felújított megállót akadálymentesítéssel látták el. Mind kiemelt jelentőségű állomások, Magyarországon itt készültek először közforgalmú ferdepályás liftek.

A rekonstrukció folytatódik: az állomás átépítése miatt a Nagyvárad téren nem állnak meg a szerelvények, és továbbra is dolgoznak az észak-déli metróvonal középső, Kálvin tér és Göncz Árpád városközpont közötti szakaszán, ezért ott pótlóbusszal lehet utazni.

Szerelvény a Kálvin térnél. Forrás: BKK

A BKK közleményben hívja fel rá a figyelmet, hogy a metrófelújítás utolsó üteme miatt több helyen megváltozott a forgalmi rend a fővárosban, ezért mindenkit arra kér, hogy utazása előtt tájékozódjon, és ne megszokásból közlekedjen.

Megálló a Corvin-negyednél. Forrás. BKK

A 3-as metró felújítása átível önkormányzati ciklusokon, kívül áll a pártpolitikán, az egész ország közös ügye

– hangsúlyozta a felújított szakasz ünnepélyes átadásán Budapest főpolgármestere a távirati iroda beszámolója szerint. Karácsony Gergely felidézte, hogy a beruházás az Európai Unió, a magyar kormány és a Fővárosi Önkormányzat közreműködésének köszönhetően valósulhatott meg.

Tarlós István volt fõpolgármester, országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelõs miniszterelnöki megbízott és Karácsony Gergely fõpolgármester kezet fog, balról Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója az M3-as metróvonal újabb szakaszának átadóünnepsége elõtt a felújított Kálvin téri állomáson. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A főpolgármester köszönetet mondott az előző városvezetésnek is, amiért elindította a projektet, megköszönte továbbá a főváros cégeinek és a kivitelezőknek az elképesztő munkát, amellyel határidőre sikerült átadni a három állomást. Mint kiemelte:

A három felújított megállót akadálymentesítéssel látták el. Ez nemcsak gyakorlati kérdés, hanem egyfajta filozófia is. Budapest mindannyiunk közös otthona

– fogalmazott. Az ellenzéki városvezető köszönetet mondott a magyar kormány támogatásáért is, hozzátéve: folytatni szeretné a párbeszédet a kormányzattal a következő metrófejlesztésekről.

A most felújított megállók sok kulturális idézetetet hordoznak: a Kálvin téri megálló Bartók Cantata Profanája előtt tiszteleg, a Corvin negyedben pedig a Star Wars filmekre utaló födémszerkezet alakult ki, amely a hiperűrugrást idézi meg

– mondta.

Tarlós István volt főpolgármester, országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott emlékeztetett arra, hogy a 3-as metró Magyarország legnagyobb forgalmat lebonyolító viszonylata, amely több utast szállít, mint a MÁV.

A most felújított három állomás az első szakaszban készült el, a vonal legmélyebb részén

– mondta. Tarlós István felidézte, hogy a 2017-ben kezdődött rekonstrukció három ütemben valósul meg: először az északi szakasz készült el Újpest és a Lehel tér között, majd a déli rész Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között. A legnehezebb, középső szakasz rekonstrukciója 2020 márciusában indult.

A felújított Corvin-negyed állomás az M3-as metróvonal újabb szakaszának átadóünnepsége napján. május 14-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

AZ EU 2018-ban hagyta jóvá a nagyprojekt támogatási szerződését, a kormány töblettámogatásával együtt a főváros jelenleg mintegy 217 milliárd forintot fordíthat a megvalósításra. Ez Budapest utóbbi nyolc évének legnagyobb műszaki beruházása, amelyhez a kormány kezdettől támogatólag állt

– mondta a korábbi független, a kormánypártok által támogatott főpolgármester.

Szerelvény a felújított Semmelweis Klinikák állomáson. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Tarlós István elmondta, hogy a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák mind kiemelt jelentőségű állomások, melyek teljes körű akadálymentesítéséről már az előző városvezetés megállapodott 2017-ben.

Magyarországon itt készültek először közforgalmú ferdepályás liftek

– hívta fel a figyelmet a mozgólépcsők mellé épült felvonókra. Ez a nagyszabású és bonyolult mélyépítési feladat két városvezetés és a kormány közös teljesítménye Tarlós István szerint.

Szerelvény a felújított Semmelweis Klinikák állomáson. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója kiemelte annak jelentőségét, hogy az elmúlt időszak legnagyobb közlekedési beruházása során határidőre adták át a három megállót, noha a munkálatokat nehezítette a világjárvány, az ukrajnai háború és az is, hogy felújítás közben részlegesen működik a metró. Hozzátette:

A következő tíz hónapban még folytatódik a munka, és az M3 teljes vonalát 2023. március 15-én adják át a közönségnek.

Kiemelt kép: a mozgólépcső a Kálvin térnél. Forrás: BKK

Oldal Tetejére