Semjén Zsolt hobbijából kinőtte magát az a most már több mint 70 milliárdos lázálom, ami a közpénzek kiszivattyúzásáról, és egy teljesen őrült tervről szól.

– mondta a Hungexpónál tartott online sajtótájékoztatóján Dorosz Dávid, a Párbeszéd elnökségi tagja. Mint hozzátette: Semjén Zsolt eddig csak a rénszarvasokat gyilkolta, de most már a közpénzt is gyilkolja. Úgy látja, erről szól az elmúlt egy évben a vadászati kiállítással kapcsolatos terv. Ráadásul nem is világkiállítás, hiszen nem kapta meg ezt a címet, csak a Fidesz-propaganda állítja be így. Dorosz Dávid úgy fogalmazott: 2016-ban vásárolta vissza az állam a Hungexpo területét 17 milliárd forintért, majd ezzel együtt az üzemeltetést bérbe adta egy francia cégnek. Hozzátette:

A részteleteket nem tudjuk. Nem tudjuk, ki és hogyan profitál ebből az üzletből. Nem tudjuk, ezt a 17 milliárd forint valójában mire fizették ki a magyar adófizetők. A Párbeszéd nevében ezért közérdekű adatigényléssel fordulunk a megfelelő hatóságokhoz.

Mint mondta: két ügyben két szerződést szeretnének látni. Egyrészt látni szeretnék azt a szerződést, amelyben ez az adásvétel 2016-ban megköttetett. Szeretnék tudni, hogy pontosan milyen feltételekkel, miért fizetett 17 milliárd forintot Magyarország, a magyar kormány, ezen keresztül mindenki.

Újabb 17 milliárd a vadászati kiállításra? Rejtett és elnyelt pénzek a Hungexpo területén. Online sajtótájékoztatóm.

Közzétette: Dorosz Dávid – 2021. június 3., csütörtök

Szeretnék tudni annak a szerződésnek a részleteit is, amellyel az üzemeltetést Magyarország bérbe adta nagyon hosszú időre, évtizedekre, szintén egy francia cégnek. Mint mondta:

Az a feltételezésünk, hogy miközben ezt a pénzt a magyar embereknek ki kellett fizetniük, az üzemeltetés, a rendezvények, a kiállítás profitját ezek a cégek fölözik le. A magyar emberek fizetnek, Semjén Zsolt megkapja a hobbiját, és a nagy cégek kiviszik a profitot. Ez megintcsak arról szól, hogy egy százalék gazdagodik, 99 százaléknak csak a stagnálás jut vagy a leszakadás. 99 százalék finanszírozza az egy százalék gazdagodását. Semjén Zsolt ehhez Orbán Viktor engedélyével asszisztál. Ennek kell véget vetnünk 2022-ben.