Gyakorlatilag teljesen leáll Walesben az élet október 23-tól november 9-ig a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozására.

A hétvégétől lehetőleg mindenkinek otthon kell lennie az egész országban a Turizmus.com cikke szerint. Az elvitelre árusító egységek és a létfontosságú üzletek nyitva maradhatnak.

Az iskolákban ekkor van az őszi szünet, így a tanítás eleve szünetel. Ugyanakkor november 9. után is csak a középiskolák két legfelső évfolyama számára folytatódik az iskolai oktatás.

Minden kül- és beltéri gyülekezést betiltanak, csak családtagok tartózkodhatnak egyszerre együtt. Az intézkedéssorozatot „tűzgátnak" nevezték el.

A templomokban nem lesznek misék, csak a temetések és az esküvők lesznek megtartva. A hagyományos Halloween-ünnepségek is elmaradnak, a szabadtéri sportpályák viszont látogathatók, a szabadban végzett testmozgásra bátorítják az embereket.

A bejelentésre azután került sor, hogy hiába volt érvényben helyi kijárási korlátozás 17 településen, a kórházi fertőzöttek száma tovább emelkedett. A nehéz helyzetbe került vállalkozások támogatására 300 millió fontos segélycsomagot hoz létre a walesi kormány.

Kiemelt kép: Pixabay/Anestiev