A XVIII. kerületi Flór Ferenc utca lakónak és Szaniszló Sándor polgármester önkormányzatának csatáját előbbiek nyerték, legalábbis a polgármester elállt attól a szándékától, hogy szilárdburkolatot építsen a földútra, amely más megfogalmazás szerint egy ösvényszerű zöld utcában.

Mint a polgármester a közösségi oldalára írta: Máshova kerül a Flór Ferenc utca útépítési kerete! Csaknem fél évnyi lakossági egyeztetés és a tervek többszöri módosítása ellenére sem sikerült elfogadtatnunk a helyben élőkkel a Flór Ferenc utca fejlesztési terveit. (…) A pályázaton nyert összeget két másik, a Kerületben található földút leaszfaltozására szeretnénk fordítani.

Máshova kerül a Flór Ferenc utca útépítési kerete!Csaknem fél évnyi lakossági egyeztetés és a tervek többszöri…

Közzétette: Szaniszló Sándor – 2020. október 7., szerda

A 24. hu megfogalmazása szerint az utóbbi hónapokban egy keskenyebb, 4 méter széles bicikliút kiépítését forszírozta a kerület, hogy ne vesszen el a 322 milliós kormánytámogatást. Amikor ez sem ment át, a kerület kommunikációs háborút kezdett a beruházás ellen ágáló lakók ellen. Mint a portál írja, az elmúlt hónapokban sok utcabelit kitiltottak a kerület Facebook-fórumairól, sőt a hétvégén 29 darab, az építkezést propagáló óriástáblát is kihelyeztek a zöldövezeti utcában.

Kiemelt kép: 1848-as Forradalom és Szabadságharc emlékműve a XVIII. kerületben (Wikipedia Commons)