Markus Söder bajor kormányfő pártja szombati konferenciáján felvetette, hogy Németországban is tiltsák meg 2035-től a belső égésű motorral szerelt autók regisztrálását, hasonlóan Kalifornia amerikai állam tervéhez – írja a Portfolio.hu.

Németországnak is ki kell tűznie egy dátumot ebben a kérdésben, és tetszik neki, ahogy ezt az időpontot Kaliforniában meghatározták. Ez jelezhetné a fosszilis üzemanyagok korának végét Németországban – tette hozzá.

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó szerdán jelentette be, hogy az államban 2035-ben megszüntetik a benzin-, a dízel- és a hibrid hajtású gépkocsik forgalmazását az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében. Az addig hátralévő időre azonban Söder megismételte azt a korábbi ötletét, hogy legyen valamilyen állami támogatás a legjobb minőségű belsőégésű motorokkal szerelt autók vásárlására.

Söder kijelentéseivel, a 2035-ös céldátummal kapcsolatban azonban azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a német parlament már 2016 októberében döntött arról, hogy betiltják Németországban a benzin- és dízelüzemű autók értékesítését 2030-tól.

Borítókép: Pixabay/webandi