A 2021-es Internationale Grüne Woche mezőgazdasági és élelmiszeripari világkiállításra iparági eseményként kerül sor, a nyilvánosság kizárásával – írja az agroinform.hu.

A Nemzetközi Zöld Hétre 2021 januárjában kerül sor, azonban ezúttal más formában, mint az eddigi évek során: a koronavírus-járvány miatt a nyilvánosság számára nem lesz látogatható.

A Internationale Grüne Woche 1926 óta a mezőgazdasági újítások, az élelmiszeripar sokfélesége bemutatásának meghatározó terepe, a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági vására. A rendezvény minden évben rengeteg látogatót és kiállítót vonz, idén 1800 kiállító több mint 100 000 termékkel volt jelen a világ minden tájáról.

A mezőgazdaság és az élelmiszeripar rendre új kihívásokkal néz szembe, és a berlini rendezvény hagyományosan fontos helyszíne ezek megvitatásának is. 2020-ban több mint 300 fórumot és konferenciát tartottak a Zöld Hét alatt.

A Zöld Hétnek mindig is prioritása volt az iparági összejövetel, amely összehozza a mezőgazdaság és az élelmiszeripar legfontosabb szereplőit szakmai szemináriumok, kongresszusok és vitafórumok során, illetve a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórum , ahol miniszterek, intézmények és nem kormányzati szervezetek ötleteket cserélnek egymással a világ élelmezésének sürgető kérdéseiről.

2021-ben a Zöld Hét kizárólag ennek a mezőgazdasági-politikai párbeszédnek a platformja lesz, nyilvános esemény és vásár nélkül.

A borítókép illusztráció: Pixabay/ Tama66