A német kutyatörvény jövőre lép majd életbe, tiltani fogják az állatok láncon, illetve ketrecben tartását is – írja a Hvg.hu. Többek között kötelezik a német kutyatulajdonosokat arra, hogy naponta kétszer megsétáltassák a kutyájukat.

Julia Klöckner mezőgazdasági miniszter úgy nyilatkozott, hogy Németországban jelenleg 9,4 millió olyan kutya van, amelyik nem mozog eleget, illetve nem éri elegendő inger.

A törvény arról is rendelkezik, hogy mennyi időre kell naponta levinni a kutyát. Ez jelen állás szerint egy óra lesz, vagyis nem lehet megúszni a sétákat egy gyors körrel a háztömb körül.

A jogszabály szerint a kutyák láncon, illetve ketrecben tartását is tiltani fogják és nem lehet majd őket egész napra egyedül hagyni, a gazdának, vagy a gondozójának foglalkoznia kell velük. A szabályok betartásáért a tartományi hatóságok feladata lesz.

A héten ismertté vált törvény komoly vitákat váltott ki Németországban. Többen arra voltak kíváncsiak, hogyan fogják ellenőrizni a gazdákat, illetve mi a helyzet azokkal az ebekkel, amelyek betegek és emiatt nem is lehetne őket mozgásra bírni.

Borítókép: Pixabay/wsanter