Elhunyt az egyik legnagyobb hatású magyar orvos, Dr. Svébis Mihály kecskeméti főigazgató

A legkiválóbb, legjobb főigazgatót, főnököt, orvost, sebészt, barátot, EMBERT veszítettük el

– írja a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Facebook-bejegyzése Dr. Svébis Mihályról, aki 26 éven át volt az intézmény elsőszámú vezetője, főigazgatója. A címzetes egyetemi docens, Kecskemét, Újhartyán és Dunapataj díszpolgára, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese életének 68. évében, méltósággal viselt súlyos betegségét követően hunyt el. Mint hozzáteszik:

Földi léte utolsó napjáig irányította a kórházat, szellemiségével pedig mindörökké. (…) Regnálása, irányítása alatt rendkívüli fejlődésen ment keresztül kórházunk. Olyan volumenű fejlesztések köthetőek a nevéhez, mint a Pólus Program, mely során egy új épületszárny épült székhelyünkön, az egynapos sebészeti ellátást biztosító épület, a gyermekpszichiátria épülete, de vezetése alatt integrálódott intézményünkbe a kalocsai és kiskunfélegyházi kórház. Segítségével, iránymutatásaival és kitartásával az elmúlt években sikeresen megküzdöttünk egy világjárvánnyal.

Dr. Svébis Mihály 1984-ben tett szakvizsgát sebészetből, 1990-ben plasztikai- és égési sebészetből, továbbá képezte magát Franciaországban és az Egyesült Államokban, majd 2010-ben megszerezte a szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán az egészségügyi menedzsment-szakértői diplomát is.

Szakmájában megkülönböztetett figyelmet fordított a coloproctologiai műtétek, sebészeti varrógépek használata, minimál invazív sebészeti módszerek, plasztikai sebészeti műtétek iránt. Rendszeresen szervezett és vett részt Erdélyben egészségügyi szűrővizsgálatokon, ahol Tiszteletbeli Székellyé is avatták. A bejegyzés szerint:

Emberek ezrei köszönhetik életüket nekik, mi pedig hálásak vagyunk, hogy ismerhettük, dolgozhattunk vele, tanulhattunk tőle.
Hiánya pótolhatatlan.

Kiemelt kép: YouTube

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére