BKK: tisztább és élhetőbb lett a Lehel tér és környéke

Újabb fővárosi közterület vált tisztábbá a Budapesti Közlekedési Központ köztisztasági és közrendvédelmi akciója keretében. A társaság és partnerei közreműködésében ezúttal a Lehel tér és környéke lett élhetőbb. Az akciósorozat következő állomása, október 20-án a Göncz Árpád városközpontban lesz.

A Budapesti Közlekedési Központ továbbra is kiemelt feladatának tekinti, hogy a főváros jelentősebb közterületei tisztábbak és élhetőbbek legyenek.

A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampányban ezúttal a Lehel tér és környékét tették komfortosabbá a BKK és együttműködő partnerei. A helyszín a XIII. kerületi Önkormányzat javaslatára került be a programba.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók, valamint a BKV munkatársai október 12-én, szerda éjszaka, majd 13-án, csütörtök reggel kézi és gépi eszközökkel tették szebbé a Lehel tér és környékét, az aluljárót, valamint a busz, trolibusz- és villamosmegállókat.

Az összehangolt akció második napján szerepet kapott a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a 13. Kerületi Rendőrkapitányság, amelyek kiegészülve a közterületfelügyelőkkel, a BKV munkatársaival és szociális munkásokkal folyamatos közterületi jelenlétet biztosítottak. A BRFK és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság fokozottan ellenőrizte a helyszínt, a rendőrökhöz bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés esetén fordulni lehetett.

A BKK számára a közlekedés-szervezésen túl fontos az is, hogy a lakosság tisztább környezetben utazzon és biztonságban érezze magát a mindennapokban.

A társaság ezért folytatja a fővárosi közterületek élhetőbbé tételét, október 20-án a Göncz Árpád városközpontban dolgoznak a BKK az FKF, a FŐKERT, a BRFK és a FÖRI munkatársai.

A Lehel tér környékén végzett köztisztasági kampányban részese volt:

a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió,
a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divízió,
a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság,
a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság,
a XIII. Kerületi Közterület-felügyelet,
a Menhely Alapítvány,
a BKV Zrt., valamint
a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

A borítókép illusztráció. Fotó: MTI/Mónus Márton

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére