Karácsony: A városvezetés dolgozik a szemétszállítás rendjének helyreállításán

A városvezetés dolgozik azon, hogy helyreálljon a szemétszállítás rendje, a tárgyalások folytatódnak – közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön a Facebook-oldalán.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/videos/1350063419131947/

„Azon dolgozunk, hogy helyreálljon a szemétszállítás rendje, a kollégák felvegyék a munkát. A szemétszállítás biztosítása a hatályos törvények szerint ma reggeltől a katasztrófavédelem dolga, ma még ezt nem tudták megoldani teljeskörűen” – írta a főpolgármester.

Karácsony Gergely közölte, csütörtök reggel a Budapesti Közművek (BKM) Ecseri úti telepén találkozott a közterület-fenntartó dolgozóival és megerősítette az ajánlatukat: a lehetőségeik határáig elmenve próbálják segíteni a dolgozóikat a megélhetési válságban, ezért az idei 15 százalékos béremelés fölött bruttó 200 ezer forintos rezsitámogatást ajánlott.

Erről tárgyalnak majd a budapesti cégek szakszervezeteivel is – írta a főpolgármester.

Karácsony Gergely kitért arra is, Budapest saját bevétele arra sem elég ma, hogy az „egekbe emelt” áramszámlát kifizessék.

„De mi nem engedünk így sem a szolidaritásból, hogy annyit segítsünk, amennyit csak tudunk. Hogy többet tudjunk, ahhoz az kellene például, hogy a kormányzati Kukaholding törlessze az adósságát, adja vissza azt a 15 milliárdot, amit a budapestiek szemétdíjából elvett” – fogalmazott a főpolgármester, hozzátéve: „szövetségese vagyok a dolgozóknak, hogy ezt visszaszerezzük a városnak.”

A borítókép illusztráció. Fotó: Pixabay/ALTEREGOINTELIGENCIA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére