Eddig 3,5 millióan használták a MOL Bubit

Újabb jelentős állomásához ért a Budapesti Közlekedési Központ népszerű közbringa-szolgáltatása: a MOL Bubi szeptember végén átlépte a 3,5 milliós utazásszámot – közölte a szervezet.

Mint hozzátették, a rendszer szolgáltatási területe a közeljövőben tovább nőhet. Töretlen a MOL Bubi népszerűsége, a közbringra-szolgáltatás szeptember végére elérte és át is lépte a 3,5 milliós utazásszámot. A fővárosban közlekedők egyre inkább felismerik, hogy biciklivel utazni olykor a leggyorsabb utazási mód, ráadásul környezetbarát és gazdaságos. A MOL Bubi tavaly májusi megújulása óta számos rekordot állított fel, az utolsó nyári hónapban például több mint 358 ezer alkalommal vették igénybe az ügyfelek a szolgáltatást, ami az újraindulást követő második legerősebb hónap volt a kihasználtság tekintetében. Sőt, szeptemberben két napon is több mint 16 ezerszer utaztak a zöld biciklikkel a felhasználók.

A MOL Bubi flottája és elérhetősége is folyamatosan nő

Mint közölték, a Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lehető legtöbb ember számára elérhetővé váljon a szolgáltatás, ezért a társaság az elmúlt hetekben folyamatosan bővítette a közbringa-rendszer flottáját. Október elején 200 vadonatúj kerékpárral nőtt az állomány, így ma már összesen 2060 közbringa áll az ügyfelek rendelkezésére. Idén összesen 500 darab új MOL Bubi bicikli áll forgalomba.

A bővítés fontosságát az is indokolja, hogy a közbringa-szolgáltatás kihasználtsága a rendszer megújulása óta folyamatosan nő, és a felhasználói visszajelzések is egyértelműen a kerékpárflotta bővítését említik első helyen. A társaság a kerékpárok mellett a szolgáltatási területet is folyamatosan növeli: jelenleg összesen 173 gyűjtőállomáson lehet felvenni és leadni a kerékpárokat. A BKK tervei szerint ez a szám az ősz folyamán tovább emelkedhet, az új gyűjtőállomások kialakításáról több kerülettel is közösen zajlik a tervek véglegesítése.

Borítókép: Cseh Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére