A tervek szerint augusztus 28-án, szombaton megtartják a X. Balaton-átevezést Fonyód és Badacsony között. A megvalósításban fontos szerepet vállalt a Fonyódi Turisztikai Egyesület.

Posza Róbert, az egyesület elnöke arról számolt be, hogy a szervezésben, a biztosítás lebonyolításában országos rendezvényeken tapasztalatot szerzett munkatársak fognak segíteni, az időmérést pedig erre szakosodott cégek közreműködésével oldják meg. 

Kedvezőtlen időjárás esetén az esőnap augusztus 29. vasárnap lesz, de az azt követő két hétvégét is kijelölték a szervezők pótnapoknak.

A rendezvényen kézi hajtású vízi járművekkel lehet részt venni. Idén 500 hajóegységben korlátozzák a résztvevők számát. Nevezni az esemény hivatalos weboldalán, a http://balatonatevezesfonyod.hu-n lehet augusztus 15-e éjfélig, helyszíni nevezésre nem lesz lehetőség.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség, amely az elmúlt években szervezte a fonyódi eseményt, a versenyt most szombaton bonyolítja le új útvonalon, Zamárdi és Tihany között. (MTI)