Mind az öt, nyilvánosan elérhető adatokat szolgáltató budapesti bringaszámláló több kerékpározót mért idén novemberben, mint tavaly ilyenkor – derül ki a Magyar Kerékpárosklub összesítéséből.

Azért is figyelemreméltó a növekedés, mert a november közepén bevezetett kijárási korlátozások, a vendéglátóhelyek bezárása és a rengeteg munkahelyen bevezetett home office is csökkentette a közlekedési igényeket.

A koronavírust, a 3-as metró lezárását, az ingyenes parkolással fokozott dugókat és a szinte lehetetlenné vált parkolási helyzeteket is egyszerűen meg lehet úszni biciklivel. A bringa télen is a legszabadabb, legmegbízhatóbb, legegészségesebb közlekedési eszköz. Akár egy egyszerű városi biciklivel – esőben vagy hóban egy sárvédővel, vízálló kabáttal és cipővel kiegészítve – télikabátban is könnyen tekerhetünk el dolgozni, bevásárolni vagy ahova szeretnénk, írja a Kerékpárosklub.

🚲 Mégis lehet télen bringázni? Egyre többen jönnek rá, hogy igen! Mind az öt, nyilvánosan elérhető adatokat szolgáltató…

Közzétette: Magyar Kerékpárosklub – 2020. december 1., kedd

Borítókép: Rácmolnár Milán