A csabai Lencsési lakótelepen hetek óta hiányolják Szelektív Lacit, vagyis Siti Lászlót, aki 1200 ledégővel felszerelt triciklijével gyűjtötte a papír- és fémhul­ladékot, a PET-palackokat, akkumulátorokat, rossz mosógépeket és hűtőket.

A Beol szerint sokan a lakótelepi, főként emeleti lakásokból nem is tudják levinni a hulladékot. Amikor azonban meghallották Szelektív Laci kocsijának csöngetését, dudálását, tudták, hogy megjött a megmentőjük, Siti László pedig felment a holmiért.

Egy hónapja viszont „karanténban” van a triciklijével. Hasonlóan az általa összeeszkábált, kézzel húzható, nagyobb tömeget is elbíró, hat–hét méter hosszú kocsijaival.

A gyűjtés számára egy kis fizetéskiegészítés. Ha leadja a papírt, a műanyag palackokat, a fémet, kap ezért pénzt, de a legfontosabb, hogy hozzájárul az újrahasznosításhoz. Továbbra is egy hulladékgazdálkodási cégnél dolgozik rakodóként a kukás kocsin, a szelektívhulladék-begyűjtő részlegen, de olyan olyan élethelyzetbe került, hogy nem tudja hol tárolni a begyűjtött szelektív hulladékot. Kénytelen lesz abbahagyni azt, amit nagyon szeret.

Siti László a gyerekeknek külön kedveskedik, a tricikli oldalára plüssállatokat tett ki, a hölgyek kedvéért virágokkal is feldíszítette a járművet.

Kiemelt kép: Pikist