A britek kedvenc ropogtatni valója új köntösben jelenik meg. A gyártó azt ígéri, így legalább újrahasznosítható lesz – írja a Hvg.hu.

Az orvostudomány átkozza a chipset, a környezetvédők annak műanyag burkolatát, de mivel igen népszerű, ezért minden változás megmozgatja szinte az egész társadalmat.

A sok bírálat miatt a Pringles chips gazdája úgy döntött: változtat a csomagoláson, mert a környezetvédők azt első számú közellenségnek tekintik.

Az emberek ugyanis fogyasztás után otthagyják az erdőben vagy a tengerparton, ahol súlyosan károsítja a környezetet, mert nagyon nehezen vagy egyáltalán nem bomlik le.


A Pringles eddigi csomagolásának talpa fém volt, amelyen műanyag borítású papírhenger nyugodott. A hengert lezáró fólia szintén fémből készült, a visszazárhatóságot biztosító fedél viszont tiszta műanyag. A szakértők ezért csak „újrahasznosítási rémálomnak” nevezték. 

A márka tulajdonosa, a Kellog’s most úgy döntött, hogy változtat. A környezetkímélőnek mondott henger 90 százalékban papírból van, és csak 10 százaléka műanyag. Ez belülről szigeteli azért, hogy megóvja a chipset az oxigéntől és a nedvességtől. A brit Tescókban a termék próbaképpen kétfajta fedéllel lesz kapható: az egyik műanyagból készül, a másik papírból. Mindkettőt lehet majd szelektíven gyűjteni, mert újrahasznosítható.

A borítókép illusztráció: Pixabay/FotoshopTofs