Az MTI információi szerint koronavírusos esetet regisztráltak a Puskás Akadémia FC keretében, ezért a csapat Budapest Honvéd FC elleni, vasárnapi NB I-es mérkőzését a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elhalasztotta.

A felcsúti találkozót az OTP Bank Liga első fordulójának keretében vasárnap 19 órától játszották volna, ám csak akkor rendezik meg, amikor biztonságosan meg lehet majd tartani. A csapat egyoldalú halasztási kérelme után az új időpontot az MLSZ versenybizottsága tűzi majd ki.

Az távirati iroda információi szerint a felcsúti csapatból nem egy, hanem több játékos tesztje is pozitív lett.

Az csapat közleménye ITT olvasható.

Újpesten is

Az Újpest hokicsapatában szintén felütötte fejét vírus. Mint írják a Facebookon:

„UTE egyik jégkorongozója pozitív koronavírustesztet produkált, ezért lezárták az Újpesti Jégcsarnokot. A további fertőzések elkerülése végett a jégcsarnokunk fertőtlenítő takarítását rendeltük el, és a csarnokot bizonytalan ideig lezárjuk. Az egészségügyi hatóságok rövidesen elkezdik a kontakt személyek felkutatását, kérjük mindenkitől a segítő közreműködést a járvány további megfékezése érdekében.”

‼️‼️Sajnos az egyik felnőtt jégkorong játékosunk korona vírus tesztje pozitívnak bizonyult. A további fertőzések…

Közzétette: Újpesti Torna Egylet Hivatalos – 2020. augusztus 16., vasárnap

A koronavirus.gov.hu oldalon vasárnap ez olvasható: elhunyt egy idős, krónikus beteg, és harminckilenccel, 4916-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.