Beborította Japánt a hó

Több japán városban is megdőlt a 24 óra alatt lehulló hó mennyisége. A kétmilliós Szapporóban közel másfél méter a hóréteg vastagsága.

Szapporóban 24 óra alatt 60 cm hó hullott, Maibara városában azonban ennél is több, 62 cm friss hó eset le egyetlen nap alatt. Vasárnapra virradóra Szapporóban a hóréteg vastagsága elérte a 133 centiméter, ami közel áll az 1939-es rekordhoz, amikor 169 cm hó borította a várost. Az extrém havazás miatt a városba be- és kimenő vasútforgalmat felfüggesztették – írja az Esőtánc.hu.

Noha a helyi közlekedés nem bénult meg teljesen, a város útjai leszűkültek, mert annyi hó halmozódott fel a városban, hogy azt már nem tudják hová elhelyezni, így számos buszjáratot is töröltek és akadozik a helyi közlekedés.

A Japán Automobile Szövetség szerint az elmúlt 24 órában több mint 4000 bejelentés és segélykérés érkezett hozzájuk elakadt járművek miatt.

De nem csak az északi területeken esett rendkívüli hómennyiség. A japán középső részén található Sekigahara településen 98 cm hó hullott 48 óra alatt, ami szintén rekord magas érték.

A hatóságok figyelmeztették a lakosságot, hogy a rendkívüli havazás miatt áramkimaradásokra, és lavinákra kell számítani több helyen is.

Az idei téli szezon különösen hideg és havas Japánban. A helyi sajtó jelentései szerint több ember is életét vesztette a hótakarítási munkák miatt, ezért kérik a lakosságot, hogy lehetőleg csoportokba szerveződve végezzék a hótakarítási munkákat, hogy elkerülhetőek legyenek a baleseteket követő kihűlések.

Borítókép: Thierry Goose/Twitter

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére