A rossz idő miatt a megszokotthoz képest két héttel később érik az eper az idén – írja az MTI .
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint a hazai szabadföldi gyümölcsre már nem kell sokat várni, mert június elejétől kezdve jelenik majd meg folyamatosan nagyobb mennyiségben a piacokon, üzletekben.
Az érés a kamara közleménye szerint idén a hidegebb tavaszi időjárás és az esőzések miatt tolódott el két héttel, de már a napokban várható az ország déli részéről érkező első nagyobb mennyiségű szabadföldi termés, majd pár napra rá érkezik az északibb területekről.
A közlemény szerint három fázisban érkezik a magyar eper a kereskedelmi forgalomba: április második harmadától a fűtött fóliasátras termés kerül a piacokra, üzletekbe, majd utána május elejétől a fóliás hideghajtatott, és – május közepe helyett – az idén június elejétől nagy mennyiségben a szabadföldi szamóca. A hazai termés júliusig kitart a közlemény szerint.
Borítókép: Pixabay/Engin_Akyurt