Párbeszéd: októbertől sok ezer intézménynek és vállalatnak nem lesz gázszolgáltatási szerződése

Október 1-jétől sok ezer intézménynek és vállalatnak nem lesz érvényes gázszolgáltatási szerződése – mondta a Párbeszéd társelnöke.
Tordai Bence csütörtöki, online sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy pártjuk birtokába jutott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a földgázelosztók szeptember közepi tárgyalásának jegyzőkönyve. A tíz földgázelosztóból nyolc vett részt a megbeszélésen és mindegyik elmondta, hogy a szolgáltatási területén hány érintett található – emelte ki.

A politikus hozzátette, hogy elsősorban önkormányzatokról, kórházakról, iskolákról, rendőrségekről van szó, de sok vállalkozás is érintett.

A képviselő közölte: a földgázelosztók arról beszéltek, hogy akinek október 1-jétől nincsen szerződése, annak nem tudják biztosítani a gázszolgáltatást. A kikapcsolási értesítők már kimentek, a szerződés lejárta után 2-4 héttel pedig a fizikai kikapcsolás is bekövetkezik – tette hozzá.

https://www.facebook.com/TordaiBenceParbeszed/posts/pfbid02rHAE6DYabULV3TV1KxWxYmU1jRBAZK9AKFgoPxuV1KSkFzXcNEvvwXhh3du3woKRl

Tordai Bence megjegyezte, abban nagyjából megegyezés van, hogy a jelenlévő szereplők nem tudnak megoldást nyújtani, és mindenki azt várja, hogy az állam jelöljön ki egy céget, kizárásos alapon az MVM-et, amely akkor is szerződést ajánl és biztosítja az ellátást, ha azt a meglévő földgázelosztók nem képesek megtenni.
A társelnök végül azt kérdezte a kormánytól és az MEKH-tól, hogy a változás hány százezer vagy millió embert érint. Arra is kíváncsi volt, hogy készen állnak-e azok a jogszabályok, amelyek kijelölik az MVM-et a hiányzó szerződések megkötésére. (MTI)

Borítókép: Pixabay/ Magnascan

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére