BKK: változatlanok a bérletárak, ezért is érdemes közösségi közlekedésre váltanunk

Az elmúlt években számos járműbeszerzés, szolgáltatásfejlesztés és infrastrukturális beruházás növelte a budapesti közösségi közlekedés színvonalát. Mindeközben, közel 10 éve nem emelkedett a leggyakrabban használt BKK-jegyek és bérletek ára. A Budapesti Közlekedési Központnak az a célja, hogy az energiaválság idején is jó utazási lehetőségeket kínáljon a fővárosiaknak. A BKK közleménye szerint érdemes közösségi közlekedésre váltani, hiszen annak számos előnye van.

Az eddigi kedvező bérletárak megtartásával, ügyfélközpontú fejlesztésekkel, illetve a közösségi közlekedést előnyben részesítő forgalomszervezéssel a Budapesti Közlekedési Központ arra törekszik, hogy a lehető legjobb utazási lehetőséget kínálja a fővárosban közlekedőknek.

A társaság célja, hogy mindenkinek megérje közösségi közlekedésre váltani.

Bár az üzemanyagok ára egyre feljebb kúszik, a Budapest-bérlet díjszabását ez nem befolyásolja – a BKK bérlet ára közel 10 éve változatlan. Ennek köszönhetően a társaság ügyfelei mindössze 9500 forintért egy hónapon keresztül gyorsan és kényelmesen eljuthatnak a főváros bármelyik pontjára. A Budapest-bérlet nemcsak a BKK járatain, hanem a MÁV-HÉV, a MÁV-START és a Volánbusz agglomerációs járatain is felhasználható a főváros közigazgatási határán belül.

Miért éri meg közösségi közlekedésre váltani?

A közösségi közlekedés gyors eljutást biztosít, különösen azoknak, akik a nagy kapacitású kötöttpályás közlekedési eszközöket – a villamosokat, a metrókat vagy a HÉV-eket – választják. A BudapestGO alkalmazásban pontosan megtervezhető az utazás, és percre pontosan látható az is, hogy merre járnak a járművek, melyik útvonalat érdemes választani. Aki közösségi közlekedésre vált, az hozzájárul az egészséges, környezetkímélő, fenntartható városi élet kialakításához.

Ráadásul a BKK járatain utazók nemcsak a környezetet kímélik, hanem megspórolhatják a tankolást és elkerülhetik az araszolást a csúcsforgalomban, emellett a parkolás sem jelent számukra gondot.

A mikromobilitási eszközöket – például a kerékpárokat vagy a rollereket – is érdemes kipróbálni, sőt, rendszeresen használni. A MOL Bubi a főváros belső területein rendkívül sűrűn elhelyezett gyűjtőpontoknál egyszerűen és kényelmesen elérhető. A közbringa-szolgáltatás nagyszerűen kombinálható egyéb közlekedési módokkal, az egyik legjobb választás rövid távú utazásokra.

A BKK most egy külön kampányban is felhívja ügyfelei figyelmét a közösségi közlekedés felsorolt előnyeire, az üzenetekkel citylight posztereken, online hirdetésekben, social media felületeken és az autóbuszokon is találkozhatnak a fővárosban közlekedők.

Kiemelt kép: BKK

Oldal Tetejére