Nincs vádemelés, két év után hazatér I. János Károly, a volt spanyol király

Két év távollét után először utazik Spanyolországba I. János Károly egykori uralkodó, ezt közölte Telmo Martín, Sanxenxo városának polgármestere kedden, megerősítve, hogy a 84 éves volt király egy vitorlásversenyért tér vissza hazájába a hétvégén.

I. János Károly hazautazását az teszi lehetővé, hogy március 2-án a korrupció elleni spanyol ügyészség vádemelés nélkül zárta le mind a három nyomozást, amelyben az egykori uralkodó érintett volt. A spanyol vádhatóság 2020 augusztusában indított vizsgálatot ellene ismeretlen eredetű bankkártyák használata, eltitkolt külföldi vagyon, valamint szaúdi vasútépítésből származó feltételezett jutalék miatt.

A nyomozás megkezdésekor I. János Károly áttette székhelyét az Egyesült Arab Emírségekbe.

A spanyol sajtó rendszeresen cikkez a volt király esetleges hazatéréséről. Március elején I. János Károly azt írta fiának, VI. Fülöp jelenlegi királynak, hogy személyes okokból az emírségekben telepszik le, de időről időre haza fog látogatni. I. János Károly után a svájci ügyészség is nyomozott pénzmosás gyanújával, de bizonyítékok hiányában azt az eljárást is vádemelés nélkül zárták le. (MTI)

Kiemelt kép: Wikipedia Commons

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére