Kormányzati adatok szerint Madhya Pradeshben a teljes lakosság 32 százalékát adják férjhez, mielőtt elérnék a törvényes házasodási kort. Annak ellenére, hogy az államban betiltották a tömeges összejöveteleket, az emberek az elmúlt hetekben mégis megtartották a tervezett esküvőket – írja a Liner.hu.

Az indiai Madhya Pradesh államban azoknak a pároknak, akik ebben a hónapban kötötték össze az életüket, nehéz dolguk lehet a házasság hivatalos mivoltának bizonyításával, mivel az állam kormánya kijelentette, hogy a májusi zárlat idején titokban tartott esküvők illegálisak.

A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében Madhya Pradesh kormánya úgy döntött, hogy betiltja az esküvőket, a tilalmat azonban jóformán teljesen figyelmen kívül hagyták. Jelentések szerint az elmúlt 25 napban legalább 130 esküvőt kellett megszakítaniuk a hatóságoknak.

Az állam több kerületi hatósága külön rendeletben nyilvánította illegálisnak az ilyen esküvőket, és arra kérte az anyakönyvi hivatalt, hogy ne állítson ki bizonyítványt a májusban tartott esküvőkről. A hivatalnokokat a jelentések szerint arra is figyelmeztették, hogy az esetleges engedetlenségért bebörtönözhetik őket.

Borítókép: Pixabay/chandigarhweddingplanner