Új, alacsony padlós sűrített földgáz üzemű autóbuszokra írt ki tendert a BKV. Az alap darabszám 40 busz, amelyhez további 60 csatlakozik opcionálisan.

A szállítás két részből áll, mindkettőre külön-külön is lehet ajánlatot tenni. Az első részben 20 darab új, szóló, alacsony padlós autóbusz szerepel, további 40 darabos opcióval. A második részben 20 darab új, csuklós, alacsony padlós autóbuszokat kér a BKV,  további 20 darabos opcióval.

A szállítási határidő legfeljebb 280 naptári nap lehet. Az ajánlattevőnek a járművekre teljes körűen 24-48 hónap közötti, illetve a kocsiszekrényre legalább 120 hónapos jótállást kell vállalnia.

Emellett rendelkeznie kell Budapesten, vagy annak 50 kilométeres vonzáskörzetén belül saját, vagy szerződött szakszervizzel. A nyertesnek pedig vállalnia kell, hogy a vázszerkezetek és a karosszéria elemek gyártási időpontja nem korábbi, mint a járművek leszállítását megelőző 12 hónap, továbbá, hogy a járművek minden egyéb alkatrésze és komponense új, korábban nem volt beépítve.

Borítókép: Pixabay/Pexels