Minden férfinél többször, már 35-ször úszta át a Nagy-Britannia és Franciaország közti La Manche csatornát Chloe McCardel ausztrál úszónő – írja az MTI.

Mint a sportoló elmondta, aggódott, hogy karanténba kell-e vonulnia a két ország járványügyi rendelkezései miatt, de mind az angol, mind a francia parti őrség felmentette az önkéntes izoláció alól.

https://www.facebook.com/ChloeMcCardel/videos/295780768517687/


„Szeretnék egy kis ünneplést tartani Angliában, hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy ennyi szeretet és támogatás vesz körül. Alig várom, hogy angol vendéglátóimmal, a kísérőhajóm kapitányával és legénységével együtt megünnepeljem az eredményt” – mondta el a BBC hírportáljának.
A 35 éves sportoló az Abbot’s Cliff-i strandon, szombat este 20 órakor kezdte meg 33,7 kilométeres útját, a francia partokra reggel 7 óra előtt ért. Néhány percet valóban eltöltött a parton, mielőtt visszaúszott volna a kísérőhajóhoz, amely visszavitte Angliába. Kiemelte:


„Nem közelítettem meg a határőröket, nem kérte senki az útlevelemet, szóval remélem, technikailag nem vonatkozik rám a karanténszabály”.


McCardel 35. átúszásával azonban csak a férfirekordot döntötte meg, melyet Kevin Murphy brit úszó tartott 34 átkeléssel. A női csúcsot Alison Streeter, a „La Manche királynője” tartja 43 alkalommal. A brit közlekedési minisztérium azt mondta neki, indulás előtt kérjen jogtanácsot.

Az úszónő az ausztrál kormány külön engedélyével utazhatott Nagy-Britanniába a rekordkísérletre. Az előző hetekben háromszor úszta már át a csatornát, hogy elérje Murphy rekordját.