Az élni akarás csodája: több mint 15 óra után stabil állapotban megtalálták a férfit, aki luxushajóról zuhant a Mexikói-öböl vizébe


Több mint 15 órát töltött a Mexikói-öböl vizében egy luxus tengerjáró utasa, míg kimentették – írta a BBC hírportálja szombaton az amerikai parti őrségre hivatkozva. A 28 éves férfi a Carnival Valor egyik fedélzeti bárjában tartózkodott testvérével szerda este, amikor kiment a mosdóba, de már nem tért vissza.

Mint a távirati iroda hozzáteszi, több mentőcsapat kutatott utána, amikor csütörtök este végre megpillantották mintegy 30 kilométerre a louisianai partoktól. A jelentés szerint állapota stabil volt – olvasható a parti őrség Twitter-üzenetében. Seth Gross, a parti őrség hadnagya szerint a férfi több mint 15 órája lehetett a vízben.

Ez a leghosszabb idő, amiről valaha hallottam, egyike lehet a hálaadásnapi csodáknak

– idézte Grosst a CNN. Az eset semmihez sem hasonlítható, amit pályafutása 17 éve alatt látott.

A szerencsés kimenetel azt mutatja, hogy az élni akarás olyan dolog, amit minden kutatási és mentési ügyben számításba kell venni

– tette hozzá. 

Azt még nem tudni, hogyan esett a férfi a vízbe a hajóról, amely a mexikói Cotumelbe tartott. 2018-ban tíz óra elteltével mentettek ki egy 46 éves brit nőt az Adriai-tenger vizéből, ahova szintén egy tengerjáró fedélzetéről zuhant.

Kiemelt kép: a Carnival Valor. Fotó: Mason Piscitelli/Wikipedia Commons

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére