Gombás megbetegedések elleni szereket forgalmazó csalók élnek vissza Karikó Katalin nevével

„Az utóbbi napokban több barátom, ismerősöm és kollégám hívta fel a figyelmemet arra, hogy rám hivatkozva – engem egy bőrgyógyászati klinika szakértőjeként feltüntetve, nevemmel és képmásommal visszaélve – több internetes és közösségi fórumon gombás megbetegedésekkel kapcsolatos szereket, készítményeket hirdetnek, reklámoznak” – írta közleményében Karikó Katalin.

Mint közölte, rögzíteni szeretne, egyúttal felhívja a közvélemény figyelmét, hogy semmilyen bőr- és körömgomba elleni szer, készítmény hirdetésében, reklámozásában nem vett és nem ves részt, ezekhez sem a nevét, sem a képmása felhasználását nem engedélyezte, ezzel kapcsolatban interjút, tanácsot nem adott, nyilatkozatot nem tett, sajtótájékoztatót nem tartott.

„Nevemmel és képmásommal visszaéltek és visszaélnek, olyan szavakat, mondatokat, állításokat, nyilatkozatokat tulajdonítanak nekem, amelyeket én soha nem mondtam, nem állítottam. Meggyőződésem szerint az efféle magatartás nem csak polgári és személyiségi jogaim megsértése, de személyes adataim jogosulatlan, visszaélésszerű kezelése és a fogyasztók tisztességtelen megtévesztése is, amely a büntetőjog hatálya alá is tartozhat, büntetőjogi tényállást is megvalósíthat” – húzta alá.

Ugyanakkor bízik benne, hogy az illetékes hatóságok, hivatalok, szervek a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megteszik.

„Addig is kérek mindenkit, legyenek fokozottan óvatosak, körültekintőek! Kérem, hogy az interneten és a közösségi fórumokon megjelent és megjelenő hirdetéseket, az ezekben szereplő, nekem tulajdonított mondatokat, állításokat semmilyen körülmények között ne azonosítsák személyemmel, a reklámozott terméket hozzám ne kössék” – hívta fel a figyelmet a tudós.

Borítókép: Karikó Katalin. Fotó: SZTE/Wikipedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére