Az elfogadásra hívja fel a figyelmet a Sziget

Folytatódik a Sziget által elindított, Szeretet Forradalma kezdeményezés, amellyel az augusztus 10-én kezdődő fesztivál az elfogadásra és a közös felelősségre hívja fel a figyelmet.

„Az elmúlt két év komoly nyomot hagyott mindannyiunkban, de mi most nem egyszerűen a régi életünket szeretnénk visszakapni, hanem az elmúlt időszak tapasztalataival, érzéseivel gazdagodva, ha úgy tetszik, megerősödve új gondolatoknak, alkotásoknak, élményeknek szeretnénk helyet adni. Részese lenni egy olyan, mindenki számára építő megújulásnak, mely a Sziget sokszínű szabadságában válhat teljessé” – idézi a Sziget által az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény Kádár Tamást, a fesztivál főszervezőjét.

Mint emlékeztetnek, a Sziget néhány éve hívta életre a Szeretet Forradalma kezdeményezést, amely a programokban is megnyilvánul.

Idén is visszatér a Nagyszínpadra a Love Revolution Special, amely során minden nap 10 percben olyan előadások és rövid felszólalások színesítik az átállásokat, melyek a most zajló társadalmi változásokra és az ezzel kapcsolatos kollektív felelősségre igyekeznek felhívni a figyelmet. 

A Sziget reagál az Ukrajnában zajló háborúra is. A Music Saves Ukraine szervezetével együttműködve a látogatóknak a fesztivál teljes időtartama alatt lehetőségük lesz támogatni a háború áldozatait, a program keretein belül pedig Kazka is színpadra lép. Az ukrán zenekar országuk szabadsága és békéje érdekében szólal fel. A fesztivál utolsó napján a katalán Kamchatka társulat előadása hívja fel figyelmet a menekültek helyzetére – áll a közleményben. (MTI)

Borítókép: Steven Lek/Wikipedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére