Karácsony Gergely: Pesthidegkútról viszi a vizet az FKF Solymárra

Megnyitottak egy tűzcsapot Pesthidegkúton, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) munkatársai onnan viszik a vizet Solymárra, ahol jelentős vízhiány lépett fel – jelentette be a főpolgármester közösségi oldalán pénteken. Karácsony Gergely fényképet is csatolt bejegyzéséhez, ezen az FKF járműve látható, ahogy töltik a pesthidegkúti tűzcsapról.

A főpolgármester bejegyzésében azt írta, Budapest szerencsés helyzetben van, jó minőségű és biztos a vízellátása, az agglomeráció közműveit azonban nem ekkora igénybevételre szabták. Pénteken több településen vízkorlátozást vezettek be, kérték a lakosságot, hogy észszerűen használják fel az ivóvizet – jelezte.

Karácsony Gergely szerint hosszú távú megoldásokra, a kormány és az önkormányzatok közös gondolkodására van szükség a kérdésben, például át kellene gondolni az agglomerációs települések szerepét, és ha az infrastruktúra nincs felkészülve, „akkor értelmetlen folytatni az esztelen beépítést”.

Hozzátette: a nyarak egyre melegebbek lesznek, „a vízhiány pedig hamarosan még komolyabb gondokat fog okozni”. Budapest vezetése már csütörtökön egy-egy öt köbméteres lajtos kocsit bocsátott Solymár és Szentendre rendelkezésére, a Budapesti Közművek további két, hét köbméteres, ivóvízszállításra fenntartott locsolóautót is küldött Solymárra. (MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére