Róma rendet rak rollerügyben, annyi lett a robogó és a baleset

Rómában ma már 7 cég összesen 14 500 rollere bérelhető, de a szabályozatlan rollerezésnek komoly közlekedési kockázatai miatt új szabályokat vezetnek be a hatóságok.

Mint a Guardian alapján a Greenfo írja: a szabályozás várhatóan 2023 januárjában lép életbe.A Codacons fogyasztóvédelmi szervezet szerint az elmúlt két évben 17 ember halt meg Olaszországban elektromos robogókkal kapcsolatos incidensek következtében. A római rendőrség havonta átlag 15 balesetet regisztrál. Carlo Rienzi, a Codacons vezetője Rómát „vadnyugatként” jellemezte, ahol a robogók ott közlekednek, ahol nem szabadna,

gyakran két emberrel a fedélzeten, sebességkorlátozás nélkül, járdán is veszélyeztetve a gyalogosokat.

A hatóságok ezért most igyekeznek szabályozni a rollerezés feltételeit. Az új szabályok között szerepel, hogy az elektromos robogókat csak felnőttek használhatják, akik hivatalos igazolvánnyal rendelkeznek, és a városban háromra korlátozzák a rollereket üzemeltető cégek maximum számát. Tervezik továbbá azt is, hogy a rollereket csak kijelölt helyeken lehet majd parkoltatni, hogy a véletlenszerűen otthagyott rollerek ne akadályozzák a gyalogosforgalmat. Sebességkorlátozást is bevezetnek: 20 km/óra lesz a határ az utakon és 6 km/óra a gyalogosövezetekben.

Kiemelt kép: Needpix

Oldal Tetejére