Lebegolyó, teniszbringa, tűzszerészbringa és kártyakeverő bicikli: csak néhány azok közül a játékok közül, amelyeket a Kezes-lábas Játszóházban kipróbálhatnak a gyerekek és a lelkes felnőttek is. Az eszközök készítője és megálmodója egy környezettudatos gödöllői pár. A tesztelés feladatát pedig fiaik végzik, akik újabban már saját ötleteikkel is beszállnak az alkotó munkába.

Biró Szabolcs, aki szakmáját tekintve gépészmérnök, már gyermekkora óta bütykölt tönkrement kerékpárokat, 8-10 éve azonban szakmányban készít belőlük valami újat, valami másat: olyan játékokat, amelyekkel nemcsak a kicsik, hanem a nagyok is jól szórakoznak. Ráadásul közben rengeteget tanulnak a fizikai törvényeiről, és önmagukról, társaikról is.

A több mint 100 eszközből álló flotta használóinak ugyanis fejlődik a figyelme, az együttműködési készsége, a finom motorikája és a türelme is.

A játszóház igazi családi vállalkozás, hiszen a gépészeti ismeretek mellé Szabolcs párja, Varga Zsu környezettudatos gondolkodása adta az inspirációt, de mostanra már a fiaik is bekapcsolódtak a munkába: Regő és Soma nemcsak kipróbálja és véleményezi az újrahasznosított alapanyagokból készült találmányokat. Gyakran elkísérik édesapjukat a helyi vastelepre, ahol együtt gondolják ki, melyik hulladékból milyen működő szerkezetet alkothatnak majd a műhelyben.

A játékokkal családi napokon, céges programokon találkozhatnak az érdeklődők, de a házaspár rendszeresen elszállítja őket jótékonysági rendezvényekre is. Így támogatták eddig a daganatos gyermekekkel foglalkozó Bátor Tábort, a Végtaghiányos Gyermekek Alapítványát, a törökbálinti gyermekhospice központot, a Tábitha Házat, valamint az autista felnőttek gödöllői foglalkoztató intézményét, a Patrónus Házat is. 

Borítókép: Cseh Tamás